Hajdúszoboszlóról

Hajdúszoboszló Magyarország egyik legismertebb fürdővárosa – fő vonzereje a híres gyógyfürdőből, a strandból, az Aquaparkból és az Aqua-Palace-ból álló fürdőkomplexum. A fürdőkomplexum szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógyulni és üdülni vágyó vendégeknek.

Gyógyfürdő

A hajdúszoboszlói gyógyfürdő egész évben üzemel. A csarnok három gyógyvizes medencéje mellett négy nyitott látványmedence áll a vendégek rendelkezésére. A fürdőben több mint negyvenféle kezelés vehető igénybe orvosi felügyelet mellett.

2014-ben megújult a Gyógyfürdő termálcsarnoka. A csarnok  modern üvegszerkezetet kapott, a falicsempék exkluzív burkolatán a természet színei tükröződnek vissza, mely segíti az ellazulást. A gyógyfürdő csarnokában három fedett 32, 36, 38 C hőfokú gyógyvizes medence található. A fürdőzők kényelmét szolgálja egy új galéria rész kialakítása a csarnokban, valamint  a pihenőrész kibővítése a földszinten, ahol teázó működik és ahonnan  ragyogó kilátás nyílik a strandfürdőre.  A lapos-tetős bővítmény tetején napozóterasz lett  kialakítva.

A földszinten három orvosi rendelő,  gyógytornaterem, tangentor kezelőhelyiségek találhatók, valalmint  szaunát,  súlyfürdőt, iszappakolást, kádas fürdőt vehetnek igénybe a betegek. Az emeleten masszírozó kezelőhelyiségek, elektroterápia és tágas pihenők várják a vendégeket.

A jódos, brómos, konyhasós gyógyvíz reumatikus, valamint idült mozgásszervi betegségek, kopásos, degeneratív betegségek esetében jelentős javulást eredményez. A fürdőkúra hatása sebészeti, idegi, bőrgyógyászati eredetű megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör) kezelése során is észlelhető. Ortopédiai műtétek utókezelésében, agyvérzés utáni állapot, Heine medin kór után kialakult bénulás, idült idegfájdalmak és ideggyulladások kezelésében szintén alkalmazható. A szoboszlói víznek jó hatása van nőgyógyászati gyulladások és meddőség esetén is.

Strand

30 hektáros gyönyörűen parkosított terület május 1.-től szeptember 30.-ig tart nyitva, ahol 13 medence áll rendelkezésre a pihenni vágyó emberek részére: különböző élménymedencék, úszó-, hullám-, pezsgő- és gyermek medencék. Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik. Igazi különlegességnek számít a tengerpart közelében kialakított habshow helyszín, amely elsősorban a fiatalok „bulizó helye”.

A Delfin pancsoló medence közelében különböző animációk, programok várják a kicsiket. A strandon található sportcentrumban strandröplabda-, strandfoci-, streetball-, lábtenisz- és teniszpályák várják a sportolni vágyókat.

Aquapark

A strand területén található csúszdaparkunk, az Aquapark, ahol 15 különféle pályából választhatnak a csobbanás szerelmesei.

A gyerekek részére különböző kalandmedencék, minicsúzdák, a medencében álló élethű állatfigurák, valamint játszótér van kialakítva.

2014-ben létrehozták az úgynevezett „extrém zónát”, ahol hat új, izgalmas kalandcsúszda várja a látogatókat. A csúszdázás mellett a sziklamászást is ki lehet próbálni a látványos vízeséses mászófalon.

A nyugodtabb élményekre vágyóknak a sodró folyó és a különböző hőfokú élménymedencékben van lehetóségük kikapcsolódni.

Aqua-Palace

Az Aqua-Palace vízipalota 15 000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját, ahol húsz különböző medence közül választhatnak az ide látogató emberek.

Az exkluzív élménymedencék: a trópusi fürdő, a jégbarlang fürdő, a mozi fürdő, a Pávai termálfürdő, a Gangesz fürdő, a Római fürdő, a tengeri fürdő és a barlangfürdő feledhetetlen élményt nyújt az ide látogató emberek számára.

A szaunázás szerelmeseinek az Aqua-Palace első és második emeletén egész szaunavilág áll a rendelkezésére finn szaunával, gőzkamrával, infrakabinnal és merülő medencével, valamint a parajdi téglával kirakott sókamrával.